Slik vasker du Barnevaderen og Krabbevaderen:

For å bevare levetiden og for at produktene skal kunne holde seg tett lengst mulig anbefaler vi at de vaskes for hånd ved max 40°C.

Barnevaderen og Krabbevaderen 
vasker du på denne måten:
Heng opp barnevaderen slik at de "står", og fyll den opp med vann og vaskemiddel, og lar det stå og "godgjøre seg" i et par timer. Skyll den så med rent vann. På denne måten vil de fleste skittflekkene bli borte.
Dette er jo selvfølgelig litt tungvint hvis man vasker den hver dag, så det er til nød greit å kunne vaske den i vaskemaskin når det virkelig trengs, men som med alt annet regntøy, så vil dette øke slitasjen og forkorte levetiden og vanntettheten.

I vaskemaskinen vil den gjentatte "skrubbingen" mot innsiden av trommelen forårsake ekstra slitasje. Dette gjelder alt regntøy.
Vi kan ikke garantere for skader som oppstår i vaskemaskin eller tørketrommel.

GJØR VASKEN TIL EN LEK! ;)
Hvis barnet ditt har vært ute og Barnevaderen bare er skitten og sølete utenpå, så går det kjapt og lett å bruke hageslangen og spyle Barnevaderen ren mens barnet fortsatt har den på. Garantert latter og moro!

Slik tørker du den:

I tørkeskap: Heng den riktig vei, sånn at den varme luften blir blåst ned i støvlene.
Drypptørkes: Heng den opp ned, slik at vannet renner ut av den.
På gulv med varmekabler: Sett støvlene på gulvet og brett buksen ned over dem.
Barnevaderen/Krabbevaderen tørker fortere hvis du vrenger den først.

 

SIKKERHET VED BRUK AV BARNEVADEREN OG KRABBEVADEREN:
Brukes vaderen ved åpent vann må du huske å bruke redningsvest!
Barnevaderen og Krabbevaderen er i utgangspunktet tenkt først og fremst i bruk på land, i skogen, i fjellet, i barnehagen og generelt ute i regnvær, og skal holde barnet tørt når det leker i søledammer og lignende.
Barnevaderen og Krabbevaderen må ikke brukes i eller ved åpent vann uten at en voksen er til stede og barnet har på seg en godkjent redningsvest.

Faller barnet i vannet blir vaderen fort fylt med vann. Luften vil samle seg i støvelen/sokken og bena vil flyte opp, sånn at det fort kan skje at barnets overkropp og hode vil komme under vann.
Barnet bør derfor ha på seg en godkjent redningsvest som holder barnets overkropp flytende, og beregne at redningsvesten skal holde ca 10 kg ekstra i forhold til barnets vekt.

Les mer om våre godkjente redningsvester her!

SLIK FÅR DU BARNET TIL Å TA PÅ SEG BARNEVADEREN SELV:
Brett ned barnevaderen som vist på bildet (på samme måte som når du tørker den på gulvet med varmekabler), og VIPS så er det bare å hoppe oppi støvlene og dra buksen på seg. - VELDIG ENKELT og tidsbesparende, og barnet får lov til å kle på seg selv!!... ;)

BRUK BARNEVADEREN SOM VINTERDRESS:
Selv om vinteren kanskje ikke er den tiden man bruker regntøy mest, så er Barnevaderen godt egnet til bruk på de mildere dagene med snøslaps og vått vær. De er jo vanntette, uansett hvilken temperatur det er ute!

Putt noen ekstra ullsåler oppi støvelen, ta på varme raggsokker i ull på bena og ta på et ekstra lag med varmt tøy utenpå superundertøyet.

Bruk ull! Husk at ull holder barnet varmt, selv om det blir vått!

Vi har også spesialdesignede filtsokker som du kan bruke oppi Barnevaderen.

Flere tips finner du på Barnevaderens nettside.